Foundation Framework Nedir?

Anasayfa - Blog

Foundation Framework Nedir?

Merhaba, bugün foundation framework nedir, ne işe yarar, avatajları ve dezavantaları neler onlardan bahsedeceğim.

Foundation Nedir?

Yazılım geliştiren ve uygulama üretenler için açık kaynaklı kod sistemi denilebilir. Masaüstü site ya da uygulamarın mobilde düzgün görünmesi ve çalışmasını sağlayan sistemdir. Aynı zamanda yazılımların hızlı, sistemli çalışması için gerekli olan yazılımsal tüm kütüphaneyi açık olarak kullanımı sağlar. Bireyler bir projeyi ortak geliştirme ve değiştirme imkanı elde edebilmektedir. Form, navigasyon, CSS ve HTLM, şablonlar foundation tarafından kolaylıkla oluşturulabilir ve çalıştırılır.
 

Framework Nedir?

Framework yazılım geliştiriciler için önceden hazırlanmış kütüphaneleri içerisinde bulunduran, bu kütüphanelerin değiştirilmesine ve geliştirilmesine müsade eden yapının adıdır. Her frameworkün özellikleri ve kütüphane genişliğine göre kabiliyetlerinin sınırları belirlenebilir.
Günümüzde web tasarımda yaygın olarak kullanılan Frameworklerde veri tabanı işlemleri, kullanıcı giriş çıkış yapıları, mail formları gibi bir çok fonksiyon standart olarak bulunmaktadır. Bunun yanı sıra framework kullandığı MVC (Model, View, Controller) mantığı ile birlikte daha düzenli ve okunabilir yapıları oluşturma imkanı sunar. Önceden yapılan önemli uygulamaların bilgileri kodları açık bir şekilde görünür. Böyelece yazılım alanında yeni bir proje üretmek isteyenlere ücretsiz kaynak sağlamaktadır.

Foundation Framework Nedir?

Modern bir HTML5 framework’ü olan Foundation, hem mobilde hem de masaüstünde web geliştiricilerinin işini kolaylaştırır. Ancak bu framework’ün önceliği mobil tasarımlardır. Şablon, navigasyon barı, buton gibi Javasicript eklentilerini bünyesinde barındıran Foundation, hem profesyonel ve hem de yeni tasarımcılara hitap etmektedir.
Foundation hızlı bir prototip oluşturma becerisine sahiptir. HTML ve CSS tasarım şablonları ile web geliştiricilerinin tasarımlarını hızlandırmaktadır. Web tabanlı çözümler sunmaya odaklanan Foundation, ZURB firmasına aittir. Bazı kaynaklarda Zurb Foundation adıyla geçmektedir. Foundation kullanan markalar arasında Facebook, Samsung, E-bay devler bulunmaktadır.
 

Framework kullanmanın avantajları nelerdir?

• Proje yaratımında web sitesi geliştiricinin zaman kazanmasını sağlar.
• Açık kaynak olduğu için eksik görülen yönler kolayca değiştirilebilir, eklemeler yapılarak kütüphaneye katkıda bulunulabilir.
• Sürekli test edilebilir ve bu yüzden güvenli bir kütüphanedir.
• Component yazmak isteyen yazılımcılara kolaylık sunar.
• Projeye katma değer sağlar.
• Daha net bir şekilde kod yazmaya olanak tanır.
• Ekip çalışmasına daha yatkındır.

Framework Ne İşe Yarar?

Komplike olan yazılım dilleri en sade halinde kullanmayı hedefler. Bu yöntemi yazılımcıların kullanmasına olanak sağlayan projeleri örnek olarak sunar. Böylece yapılmak istenen işlem hızlı bir şekilde framework tarafından sağlanır. İşlemler herhangi bir ekleme olmadan otomatik olarak seçilebilir. Veri işleme, veri tabanı oluşturma, kayıt tutma, üyelik açma gibi zaman ve bilgi isteyen işlemler farklı framework uygulamaları sayesinde hızlı bir şekilde eklenir. Frameworkların aynı zamanda farklı dilleri mevcuttur. Bu diller bazı işlemlerin kısaltması olabilmektedir.

Framework kullanmanın dezavantajları nelerdir?

• Bu kütüphaneyi öğrenmek daha karmaşık bir süreci gerektirebilir.
• Normal kod yazımı framework kullanımından daha az zaman alabilir.
• Yanlışa müsait bir kütüphane değildir. Tek bir hata yüzünden tüm proje sekteye uğrayabilir.
• Framework esasen daha hantal bir kütüphanedir.


Yorum Yapabilirsiniz.

E-posta mailiniz gizli kalacaktır.*

İyi görünüyor!
Lütfen isminizi giriniz.
İyi görünüyor!
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
İyi görünüyor!
Lütfen yorumunuzu giriniz.