2023 Seo Trendleri

Anasayfa - Blog

2023 Seo Trendleri

Kullanıcıların Aramalarına Uymak

Web sitenizde kullanıcılara aradıkları şeyi vermeniz gerekir. Google, kullanıcıların web sitelerinde ne gibi faaliyetler geçirdiğine dikkat etmektedir, eğer web sitenizde dolaşan bir kullanıcı diğer sayfalara geçmeden veya o sayfa içerisinde etkileşimlerde bulunmuyor ve çıkıyorsa sorun var demektir.

Sesli Aramalara Uyum Sağlamak 

2023 Seo trendlerinde yazarak arama yapmak kadar sesli arama da yer alıyor. 2023'de Seo stratejilerinizde sesli arama yapma özelliğini göz ardı etmeniz gerekiyor.

Site Hızınızı Optimize Etmek

Google, 2023 yılının ilk çeyreğinde Core Web Vitals güncellemesi yayınlayacağını duyurdu. Bu güncellemenin temelinde kullanıcı deneyimi yatar. Kullanıcı deneyiminde de site hızı öncelik olarak gelir.

Site hızı optimize edildiğinde, sitenizin satın alma ve dönüşüm işlemleri de hızlanacaktır. Böylece Google, web sitenizin daha iyi bir şekilde sitenizi tarayacak ve daha üst sıralarda yer almasını sağlayacaktır.

Rakiplerden Farklı İçerikler Oluşturmak

Eğer sizden üst sıralardaki rakiplerinizi analiz ederek içerikler oluşturuyorsanız, doğru yoldasınız. Düz bir şekilde içerikler üretip ekstra sadece görseller eklemek sizle rakipleriniz arasında bir fark oluşturmayacak. Bu nedenle içeriklerine etkileşim oluşturacak elementler eklemeniz içeriğinizi rakiplerinizinden farklılaştıracak sizi daha yukarıya çekecektir. 

Google E-E-A-T Kullanımı

Google EAT, internet sitelerinden toplanan verilerin Uzmanlık, Yetki ve Güvenilirlik çerçevesinde değerlendirilmesidir. Müşteri yorumları ve uzmanlık alanınız ile alakalı belgeler Google EAT için etkilidir. 

Web site içerikleri oluştururken EAT konusunu göz önünde tutmalısınız. Verilerinizi farklı yollarla kanıtlamak, sosyal kanıtlarınızı güçlendirmek, müşteri incelemeleri ve yorumlarınızın içeriklerinizde bulunması Google tarafından size büyük katkılar sağlayacaktır. 


Yorum Yapabilirsiniz.

E-posta mailiniz gizli kalacaktır.*

İyi görünüyor!
Lütfen isminizi giriniz.
İyi görünüyor!
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
İyi görünüyor!
Lütfen yorumunuzu giriniz.